April 11, 2023 · Redakcija

Endava donirala sredstva za opremanje ETF laboratorije

Endava već više godina unazad stipendira studente, oprema prostorije fakulteta, nudi stručna predavanja i kurseve, i programe prakse.

Softverska kompanija Endava donirala je 1,7 miliona dinara za opremanje laboratorije Elektrotehničkog fakulteta računarima i opremom sa ciljem da se unapredi praktičan rad i usavršavanje studenata, prenosi Netokracija.

U laboratoriji se održavaju vežbe i vannastavne aktivnosti, nova oprema će pomoći studentima u radu na razvoju svojih prvih većih softverskih sistema, koje će dizajnirati, implementirati i testirati, istovremeno usavršavajući svoje tehničke sposobnosti, navodi se u saopštenju.

Pored donacije računarske opreme, Endava već više godina stipendira najbolje studente softverskog inženjerstva, oprema prostorije fakulteta, nudi stručna predavanja i kurseve, i programe prakse.

Kako navode sa fakulteta, saradnja se nastavlja i kroz podršku nastavnom programu:

U okviru ove računarske laboratorije, studenti će raditi na razvoju svojih prvih većih softverskih sistema, koje će dizajnirati, implementirati i testirati, istovremeno usavršavajući svoje tehničke sposobnosti, timski rad i druge meke veštine, koje takođe uče uz naše profesore, ali i predavače iz privrede, kroz veći broj stručnih predavanja koje organizujemo u toku školske godine,  rekao je dr Dražen Drašković, profesor na Odseku za softversko inženjerstvo i član fakultetskog Tima za saradnju sa privredom.

Kako se navodi, ovakvi projekti deo su Endavine strategije, i u prethodnoj godini kompanija je imala saradnju sa 14 fakulteta u svih pet gradova gde i posluje, a kroz profesionalne kurseve, predavanja i program prakse prošlo je više od 400 studenata.