June 22, 2023 · Redakcija

EIT Food RIS3 vodič i diskusija o pametnoj specijalizaciji, onlajn 29. juna

RIS3 vodič ima za cilj da pomogne kreatorima javnih politika i inovatorima da se usklade sa okvirima poljoprivredne politike EU.

29. juna sa početkom u podne, biće održana onlajn sesija posvećena inovacijama i potencijalu agrifood sektora. Sesija će biti na srpskom jeziku i održaće se putem Zoom platforme.

Na događaju će biti predstavljen RIS3 vodič, koji ima za cilj da pomogne kreatorima javnih politika, igračima u industriji i inovatorima da se usklade sa okvirima poljoprivredne politike EU.

Razgovaraće se i o Strategiji pametne specijalizacije Srbije i različitim instrumentima podrške za preduzetnike i inovatore u strateški važnim sektorima, uključujući agrifood.

Ovaj događaj je otvoren za stručnjake, naučnike, predstavnike prehrambene industrije, velika i mala preduzeća, startape, civilne organizacije, aktiviste, mlade, studente i sve ostale koje interesuju strategije pametne specijalizacije i koji žele da bolje razumeju šta ove strategije znače za naš ekosistem i kako je moguće primeniti ih sa najvećim učinkom.

U prvom delu događaja, dr Dubravka Škunca, DSc i članica Saveta za politiku RIS-a koja je učestvovala u kreiranju vodiča reći će nešto više o samom EIT Food RIS3 vodiču. Drugi deo događaja posvećen je razgovoru o RIS3 vodiču i strategijama pametne specijalizacije uopšte, koji će se voditi sa lokalnim kreatorima politike, preduzetnicima i stručnjacima.

Na drugom delu govoriće Milica Krstić, stručna savetnica za programe i projekte Fonda za inovacionu delatnost, o delovanju Inovacionog fonda i tome kako selektuju kandidate kao i koji programi podrške su trenutno aktivni, kome su namenjeni, i šta se može očekivati u budućnosti. Pored toga, Lazar Jovanović, osnivač startapa Smart Watering podeliće svoja iskustva o programu podrške Inovacionog fonda, kako je uticao na njihovo poslovanje i kako je izgledao čitav proces sa strane korisnika.

Događaj je besplatan, ali je neophodna prethodna prijava, putem sledećeg formulara.

Detaljniji dnevni red i link za pridruživanje biće dostavljen učesnicima pre događaja. Za sve dodatne informacije može se pisati na kontakt adresu.