March 27, 2023 · Redakcija

EITFood otvorio prijave za plaćene prakse u EU za studente master i doktorskih studija

U sklopu programa stipendiranja, kandidati koji prođu selekciju mogu očekivati mesečnu nadoknadu i do 2000€.

Otvorene su prijave za EIT Food RIS Fellowships AL namenjen studentima master i doktorskih studija koji žele da steknu iskustvo u industriji hrane.

Zahvaljujući procesu selekcije, kandidati će biti upareni sa onim područjima koja im najviše odgovaraju, steći praktično iskustvo tako što će se baviti pravim problemima koje organizacije rešavaju, i steći vredne komunikacione i druge veštine. Pored toga, imaće priliku da ih mentorišu istaknuti stručnjaci, kao i da za svoj rad dobiju kompenzaciju.

Program obuhvata dva odvojena segmenta: RIS Fellowships for Master’s and graduate students kao i RIS Talents for PhD students and postdocs.

RIS Fellowships program namenjen je mladim preduzetnicima i studentima master i doktorskih studija, koji će na programu imati priliku da primene akademska znanja u praksi, kao i da razviju veštine rešavanja problema i analitičkog razmišljanja, i kroz svakodnevne zadatke u kompaniji u kojoj su smešteni steknu iskustvo u industriji hrane. U zavisnosti od vrste angažmana (onlajn ili uživo program), praktikanti na ovom programu dobijaće mesečnu stipendiju između 800-1500€.

Program RIS Talents namenjen je doktorandima, kao i onima na postdoktorskim studijama. Kandidati će imati priliku da steknu iskustvo rada u R&D sferi, na inovativnim projektima koje predvode organizacije kojima će biti priključeni, kao i da steknu preduzetničko iskustvo i ostvaruju industrijsku saradnju. U zavisnosti od vrste angažmana (onlajn ili uživo program), praktikanti na ovom programu dobijaće mesečnu stipendiju između 950-2000€.

Proces prijave razlikuje se za dva programa. Prijava za program RIS Talents podrazumeva dva koraka – najpre se popunjava onlajn prijava uz jednominutni video. Nakon evaluacije prijava i smeštanja kandidata u odgovarajuće oblasti, kandidati koji prođu u naredni krug imaće i razgovor sa kompanijom u kojoj bi trebalo da rade tokom trajanja programa.

Prijave za EIT Fellowships program imaće tri koraka: Najpre će kandidati popuniti onlajn formular uz jednominutni video. Kandidati koji prođu u naredni krug učestvovaće na jednodnevnoj onlajn radionici po izboru, gde će se baviti rešavanjem problema i ispunjavanjem testova. Kandidati koji prođu u naredni krug imaće onlajn intervju sa kompanijama u kojima bi trebalo da rade tokom trajanja programa.

Prijave su otvorene do 31. marta, a više informacija o prijavi, uslovima i druge informacije mogu se naći na sajtu.