May 3, 2023 · Redakcija

ECS Meetup: Iskustva i primene AI tehnologija u internet prodaji

Prvi ECS Meetup u 2023. godini 11. maja u ICT Hub-u u Beogradu, na temu primene veštačke inteligencije u poslovanju.

Prvi ECS Meetup u 2023. godini će se održati 11. maja u ICT Hub-u u Beogradu, sa početkom od 18 časova, prenosi Biznis.rs.

Elektronska trgovina je oblast koja se stalno razvija i menja, a jedna od najnovijih promena je upotreba veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja u internet prodaji. O tome kako AI i mašinsko učenje mogu da pomognu internet prodavcima da unaprede svoje poslovanje i prodaju, govoriće se na prvom ECS Meetup-u u ovoj godini, koji organizuje eCommerce Asocijacija Srbije.

ECS Meetup je događaj koji okuplja stručnjake, preduzetnike i zainteresovane za elektronsku trgovinu i koji se bavi aktuelnim temama iz ove oblasti. Na ovom događaju će biti predstavljene različite mogućnosti koje AI i mašinsko učenje nude za internet prodaju, kao i primeri dobre prakse i iskustva kompanija koje su uspešno primenile ove tehnologije u svojim poslovnim procesima.

Program događaja se sastoji od uvodnog predavanja i panel diskusije. Uvodno predavanje će održati Mihailo Ponjavić, član Upravnog odbora eCommerce Asocijacije Srbije, i Anđela Ćulibrk, Head of Product u kompaniji Things Solver. Oni će govoriti o tome kako AI i mašinsko učenje mogu da pomognu internet prodavcima da bolje razumeju svoje kupce, da im ponude personalizovane preporuke i ponude, da optimizuju cene i zalihe, da poboljšaju logistiku i distribuciju, kao i da reše probleme sa vraćanjem robe i prevarama.

Panel diskusija će okupiti predstavnike kompanija koje su već koristile AI i mašinsko učenje u svojoj internet prodaji i koji će podeliti svoja iskustva, izazove i savete sa ostalim učesnicima. U panelu će učestvovati Maja Grbović, Head of Media u Mercator-S-u, Đorđe Hirš, Data Science Manager iz Yettel-a, Peđa Topić, Head of Bussiness Development u Things Solver-u, i Luka Novaković, Chief eCommerce Officer u Tehnomaniji. Moderator panela je Ivan Tanasković, direktor eCommerce Asocijacije Srbije.

Događaj je besplatan za sve zainteresovane, ali je obavezna prijava na sledećem linku. Kako se navodi, događaj je interaktivan, i prisutni će imati priliku da postavljaju pitanja predavačima i panelistima, kao i da razmenjuju mišljenja sa drugim učesnicima o ecommerce industriji i budućnosti internet prodaje.

Agenda:

17:30 – 18:00 – Dolazak gostiju i druženje

18:00 – 18:20 – Mihailo Ponjavić

18:25 – 18:45 – Anđela Ćulibrk

18:50 – 19:30 – Panel diskusija –  Upotreba AI tehnologije i mašinskog učenja u internet prodaji

19:30 – 20:30 – Druženje