April 7, 2023 · Redakcija

Data Science Conference Adria 23 — velika regionalna konferencija ponovo uživo

Konferencija će se održati od 16. do 19. maja u Zagrebu i Rijeci, a očekuje se preko 1000 posetilaca.

Data Science Conference Adria 23 će okupiti stručnjake u području veštačke inteligencije na dve lokacije u Hrvatskoj, a tema ove konferencije biće Data-Driven Society.

Učesnici će imati priliku da čuju brojne stručnjake iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Slovenije, ali i zemalja regiona poput Nemačke, Španije, Rumunije, Norveške.

Kako navode organizatori, ponovo je u planu uživo događaj, i očekuje se preko 1000 posetilaca i učesnika. Shodno tome, tokom četiri dana trajanja programa, pored glavnih prezentacija biće organizovani i tutorijali, breakout sesije, nekoliko različitih networking događaja, i još toga.

Neke od tema koje će pokriti konferencija se odnose na uticaj veštačke inteligencije i nauke o podacima: NLP i analitika teksta, kako podaci utiču na razvoj proizvoda, strategija razvoja veštačke inteligencije, zatim etička upotreba veštačke inteligencije i otvoreni podaci.

Na breakout sesijama, koje su namenjene manjoj publici i koje traju paralelno sa glavnim programom, biće reči o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju u sajberbezbednosti i ecommerce sferama, izgradnji data timova, korišćenju veštačke inteligencije u marketingu, i slično.

Konferencija će se održati od 16. do 19. maja. Događaj će 16. maja biti održan onlajn, 17. i 18. u Zagrebu, a 19. maja u Rijeci.

Više informacija o programu, ceni karata i organizaciji može se naći na zvaničnoj stranici.