November 3, 2023 · Redakcija

Nagrada od 500.000 dinara na drugom Payten Hackathon-u krajem novembra

Izazov ovog hakatona biće razvoj Android aplikacija za POS uređaje, koja će olakšati rad trgovcima.

Od 28. novembra do 1. decembra ove godine, kompanija Payten, članica ASEE grupe, organizuje drugi po redu Payten Hackathon, navodi se u saopštenju.

U pitanju je programersko takmičenje na kome će učestvovati timovi studenata i profesionalaca iz IT i srodnih disciplina. 

Izazov ovog hakatona biće da se osmisli i razvije Android aplikacija za POS uređaje, koja će olakšati rad trgovcima. Aplikacija će se naći na Payten POS Android Store-u i biće dostupna trgovcima koji koriste POS aparate.

Selektovani timovi imaće 48 sati da izrade svoje rešenje, koje će pred žirijem prezentovati 1. decembra.

Žiri će izrađena rešenja ocenjivati prema kreativnosti, kvalitetu korisničkog iskustva, funkcionalnosti i inovativnosti, tako da će takmičari imati priliku da pokažu svoju kreativnost i veštine u programiranju, kao i da razviju i promovišu svoje ideje.

Za učešće na Payten Hackathonu potrebno je formirati tim od najmanje tri, a najviše pet članova, koji moraju biti punoletni. Prijave su otvorene do 13. novembra, i mogu se obaviti putem zvaničnog sajta.

Odabrani timovi biće kontaktirani od strane Payten-a, a svi detalji oko izazova, kao i pravila takmičenja biće poznati do 20. novembra.

Pobednički tim će osvojiti pola miliona dinara, drugoplasirani tim 300.000 dinara, trećeplasirani 200.000 dinara, a četvrtoplasirani 100.000 dinara. 

Kako se navodi, svi učesnici će dobiti i poklone od partnera kompanija Visa, Castles i Delhaize, koji će takođe biti prisutni na događaju kao mentori i savetnici.

Payten Hackathon je prilika za sve koji se bave programiranjem ili imaju interesovanje za IT da se upoznaju sa najnovijim trendovima u razvoju Android aplikacija za POS uređaje, da steknu nova znanja i iskustva, da se povežu sa drugim entuzijastima i stručnjacima iz ove oblasti, kao i da se zabave i osvoje vredne nagrade.