November 15, 2022 · Redakcija

DNP Go Technologies kupio aplikaciju CarGo

Uprkos promeni vlasnika, firma će nastaviti da postoji i radi, ali pod drugim imenom.

Kako su nedavno mediji preneli, aplikacija CarGo je prodata, dok je vlasnik firme Cargo technologies, Vuk Guberinić, dao ostavku na mesto direktora posle sedam i po godina na toj poziciji.

Prema objavljenim informacijama, pomenuta aplikacija prodata je softverskoj kompaniji DNP Go Technologies, te će, uprkos promeni vlasnika, nastaviti da postoji i da radi, ali pod drugim imenom.

„Više detalja biće uskoro poznato”, kratko je saopšteno povodom kupovine CarGo aplikacije iz firme DNP Go Technologies, koja se ranije zvala DNP Nutrition.

Doskorašnji vlasnik i direktor firme Cargo technologies, Vuk Guberinić, naveo je na svom Fejsbuk profilu detalje o dosadašnjem poslovanju CarGo-a, kao i o izazovima s kojima se suočavao prethodnih godina.

„Dragi prijatelji i oni koji se tako predstavljaju, želim da sve i zvanično obavestim da je moja uloga (kao i zvanje) direktora u kompaniji CarGo Technologies od 1.11.2022. i zvanično prestala nakon sedam i po godina! Ovo je kraj jedne ere i početak nove za mene lično. Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno i, nažalost, kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak”, objavio je Guberinić.

Kako je istakao, u prethodne četiri godine opstanak firme bio je cilj.

„I CarGo aplikacija je našla način, ali nažalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan”, dodao je Vuk Guberinić, naglašavajući da je CarGo aplikacija imala više od 1,5 miliona registrovanih korisnika i oko 300.000 korisnika koji su naručivali i plaćali usluge. 

Takođe je izneo podatak da je plaćeno više od pet miliona evra poreza i više od milion evra raznih kazni, realizovano više od 10 miliona transakcija i ostvareno više od 50 miliona evra bruto prihoda. Guberinić je u istoj Fejbuk objavi najavio da u budućnosti planira da se bavi obnovljivim izvorima energije i elektro mobilnošću. Prema podacima Agencije za privredne registre, njegova ostavka stupila je na snagu 1. novembra 2022. godine.