January 26, 2023 · Redakcija

Degordian akvizirao domaći Shopycode

Shopycode je prethodnih nekoliko godina poslovanja beležio rast veći od 100 odsto.

Shopycode, srpska IT kompanija specijalizovana za e-trgovinu, kupljena je od strane internacionalne strateško-kreativne agencije Degordian.

Shopycode je osnovan 2020. godine i sa stručnjacima koji su specijalizovani za Shopify rešenja, kao i snažnim development timom, privukao je klijente iz celog sveta, te postao jedan od lidera u oblasti e-trgovine

Degordian, s druge strane, ima iza sebe uspešne projekte izrađivanja različitih digitalnih rešenja (aplikacija, sajtova i alata) s progresivnim dizajnom.

Sa željom da rade na razvoju globalnih projekata, te naprave vrhunski tim za web, e-commerce i product development, Shopycode i Degordian postali su jedan razvojni tim. 

Prema rečima osnivača kompanije Shopycode, Darka Đokovića, u svakoj od prethodnih godina poslovanja beležili su rast veći od 100 odsto, a zajedno s tim se javila i potreba njihovih korisnika da, pored developmenta za koji je Shopycode specijalizovan, dobiju i druge usluge u okviru e-commerce sistema.

Daniel Akerman, CEO kompanije Degordian, izjavio je povodom akvizicije da je impresioniran nivoom znanja i iskustva Shopycode stručnjaka, te da je jako srećan što se pridružuju njihovom timu. Kako kaže, spajanje dveju kompanija će sigurno podstaknti Degordian da naraste još jednu stepenicu više.