March 14, 2023 · Redakcija

Meetup Data Science Club-a u Novom Sadu, u subotu 18. marta u Startit Centru

Na predavanjima će biti reči o korišćenju sintetičkih podataka, i korišćenju DVC i Evidently ​alata u svrhe nadgledanja modela.

U subotu, 18. marta, Data Science Club organizuje treći po redu meetup u Novom Sadu, u Startit Centru (Miroslava Antića 2).

Kako je najavljeno, ovom prilikom biće organizovana dva predavanja. 

Prvo predavanje održaće Mikhail Rozhkov ML inženjer i MLOps arhitekta, osnivač ML REPA zajednice (https://mlrepa.org/) sa preko 7 godina iskustva u industriji. U predavanju „Build Data validation and Model Monitoring pipelines with DVC and Evidently” fokus će biti na validaciji podataka i nadgledanju modela, uz demonstraciju kako se u te svrhe mogu koristiti DVC i Evidently.

Drugo predavanje nosi naslov „Can’t collect data – generate it”, i održaće ga Roman Steinberg, suosnivač Vision Systems sa preko 25 godina iskustva u IT industriji. Predavanje će se baviti sintetičkim podacima kao mogućim rešenjem za problem nedostatka podataka, uz primer iz prakse, gde je bilo neophodno obučiti neuralnu mrežu korišćenjem sintetičkih podataka.

Predavanja i diskusija počinju u 16 časova i traju sat i po vremena, a nakon toga sledi networking, od 17:30 do 19 sati.

Događaj je besplatan, ali je potrebno registrovati se putem sajta meetup.com.