February 21, 2023 · Redakcija

COING, novosadski startap iza Clockifyja, postaje Cake.com

Cake.com brend nastao je posle dvogodišnje potrage, a najavljene su i nove funkcionalnosti koje će uticati na sve proizvode ekosistema.

Clockify, Pumble i Plaky koje razvija novosadski COING, od juče posluju pod brendom Cake.com. Vest o rebrendiranju saopštio je CEO Nenad Milanović na svom LinkedIn profilu

Kako je Milanović rekao za IT Industriju, kompanija je duže vremena razmišljala o tome da postavi krovni brend iznad svojih proizvoda, koji bi omogućio efikasniju akviziciju korisnika i fokusiranje marketing investicija.

Što se tiče izbora imena, Milanović je rekao da je posredi bio dug proces:

Cake.com smo prvi put ugledali na listi koju smo dobili od kompanije koja se bavi posredovanjem pri akviziciji digitalnih aseta. Zvučalo je simpatično, dovoljno kratko i deluje da oko torte može mnogo toga lepog da se ispriča, što je vrlo značajno za građenje brenda.

Tražili smo adekvatno ime dve godine. Posle previše neuspelih razgovora za više različitih domena, presrećni smo što smo uspeli da akviziramo Cake.com nakon nekoliko meseci pregovora.

Milanović je u razgovoru istakao i nekoliko ključnih novina koje će cake.com doneti u predstojećem periodu:

Roadmap-a nam je ambiciozan i istakao bih Cake.com Marketplace, platformu na kojoj će developeri moći da ponude svoja rešenja u obliku dodataka za Cake.com proizvode i ostvare prihode koristeći Cake.com distributivne kanale. Takođe, jedva čekamo da lansiramo Cake.com Account, objedinjeni sistem za autentikaciju, licenciranje i pristup raznim delovima Cake.com ekosistema, zaključio je Milanović.

Iako rebrending podrazumeva neke novine i otvara nova pitanja, iz Cake.com kažu da na pojedinim planovima neće biti značajnijih promena. Jedan takav aspekt je sam sistem poslovanja, sa pažljivim projektovanjem kapaciteta i akcentom na kontinualnom zapošljavanju ljudi na koje ni skorašnja tech kriza nije bitno uticala.

Podsetimo, nekadašnji COING a sada Cake iz Srbije i Kalifornije razvija tri sopstvena proizvoda – Clockify (time-tracking aplikacija), Pumble (aplikacija za poslovnu komunikaciju, nalik Sleku) i Plaky (alat za projektni menadžment). Kompanija trenutno ima više od 350 zaposlenih, a navedene aplikacije koristi preko 5 miliona ljudi.