April 4, 2023 · Redakcija

Otvoren stečaj nad CarGo Technologies

U pitanju je bivši vlasnik CarGo aplikacije, koja je sada u vlasništvu DNG GO Technologies.

Otvoren je stečajni postupak nad kompanijom Cargo Technologies, bivšem vlasniku aplikacije CarGo, prenosi Nova ekonomija.

Vuk Guberinić, inače većinski vlasnik, u predlogu za otvaranje stečajnog postupka, naveo je dugovanja veća od 790.000, a prema informacijama u rešenju Privrednog suda, kompanija se nalazi u blokadi računa od 286 dana, u ukupnom iznosu od 166,7 miliona dinara (1,4 miliona evra).

Guberinić je za Novu ekonomiju rekao da se dogodilo ono što je predvideo kada je u novembru prošle godine napisao da je CarGo aplikacija prodata firmi DNG Go Technologies, a da su računi CarGo Technologies u blokadi zbog novčanih kazni koje je izdao beogradski Sekretarijat za saobraćaj.

Kako navodi, kazne gradskog Sekretarijata nisu se odnosile na razvoj aplikacije, što je bila delatnost njegove firme, već na delatnost taksi prevoza, ali da kompanija ne može da funkcioniše zbog takvih dugovanja, i da se u otvorenim postupcima sada dokazuje nevinost.

Podsetimo, Guberinić više nije direktor firme, i njegova ostavka stupila je na snagu novembra 2022. već je trenutno jedan od poverilaca.