April 20, 2023 · Redakcija

BEST Design Week za studente od 13. maja u Beogradu

Od 13. do 19. maja biće organizovano šest radionica, a organizovan je i zaseban dan predavanja 29. aprila.

Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd, trinaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja, BEST design WEEK, od 13. do 19. maja 2023. godine, koji će se održati na Fakutetu oranizacionih nauka.

Kako se navodi, radionice su namenjene svim zainteresovanim studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja, kao i onima koji imaju iskustvo, ali i želju da saznaju nešto novo ili unaprede svoje znanje. 

Seminar se sastoji iz šest radionica: 

  • Graphic Design Basic – radionica osnova grafičkog dizajna i korišćenja softvera koji omogućavaju savladavanje procesa od ideje do realizacije.
  • Graphic Design Advanced – prilika za studente koji već imaju predznanje da svoje veštine usavrše kroz rad na brendiranju — kreiranju vizuelnog identiteta. 
  • Web Design Basic – osnove web dizajna (upoznavanje sa HTMLom i CSSom), osnovna tehnička znanja o načinu funkcionisanja web sajtova.
  • Web Design Advanced – namenjen je polaznicima koji dobro poznaju osnove web dizajna i koriranja ali žele dodatno znanje o mogućnostima koje koji nudi JavaScript kako bi učinili svoj sajt još boljim.
  • Digital Photography – namenjena je svim studentima koje zanima šta je to potrebno za dobru fotografiju, koje su to osnove i teorijska znanja koja će im koristiti i da, konačno, primene svoje veštine fotografisanja.
  • Video Editing – za studente koje privlači montaža video i audio sadržaja, kao i rad u najkorišćenijem softveru u te svrhe.

Prijava

Sve radionice su besplatne, a po završetku seminara, učesnici će dobiti sertifikat o učešću.

Prijave za učešće na BEST design WEEK-u su otvorene od 19. aprila do 3. maja na sajtu bdw.best.rs gde se može naći i više informacija o projektu. 

Dan predavanja 29. aprila

Pored navedenih radionica organizuje se i dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna – „Design Insight” koji će se održati 29. aprila, sa ciljem podsticanja kreativnosti studenata zainteresovanih za karijeru u dizajnu i brendiranju.

Kako se navodi, predavanja treba da motivišu napredak kroz zanimljiva predavanja predavača i stručnjaka u svojoj oblasti, a ovom prilikom, predavanja će se fokusirati na mogućnosti, nove proizvode, alatke i tehnologije u svetu dizajna, fotografije i video montaže. 

Predavanju će moći da prisustvuju svi učesnici, kao i zainteresovani studenti koji nisu učesnici radionica, uz prijavu

Seminar je kreiran od strane lokalne grupe BEST Beograd, koja već duže vreme organizuje radionice i predavanja, i neguje i promoviše kreativnost i inovativnost. Cilj projekta je da se obezbedi besplatno savladavanje, napredovanje i usavršavanje studenata na polju grafičkog dizajna, web dizajna, digitalne fotografije i video montaže.