October 12, 2022 · Redakcija

BelgradeR Meetup: (RE)konekcija R zajednice, 19. oktobra u Beogradu

BelgradeR Meetup će biti održan 19. oktobra u Startit Centru u Beogradu (Savska 5) s početkom u 19h.

Jedan od najstarijih meetup-a domaće Data Science scene, BelgradeR Meetup, održava se 19. oktobra u beogradskom Startit Centru (Savska 5) s početkom u 19h, po prvi put nakon trogodišnje pauze uzrokovane pandemijom.

Na pomenutom meetup-u, prisutni će imati priliku da se upoznaju ili ponovo sretnu sa kolegama iz Data Science zajednice, kao i da učestvuju u diskusiji o R programskom jeziku i temama vezanim za Data Science, radi pravljenja pregleda razvoja R zajednice i samog R ekosistema u prethodnih par godina.

Tokom diskusije, planirano je da se učesnici posebno osvrnu na pitanje mladih R eksperata u Data Science-u. Saopšteno je i da će tom prilikom biti najavljen osnovni R kurs u saradnji Startit i DataKolektiv, sličan prošlogodišnjem online kursu.

BelgradeR Meetup je odlična prilika za R programere, statističare, eksperte u AI i ML, entuzijaste i sve ljude koji su zainteresovani da nauče nešto više o programskom jeziku R, budući da će tokom događaja imati priliku da podele svoja znanja i interesovanja sa drugima.

Kako organizatori ističu, BelgradeR je bila i ostaće zajednica oko programerskog jezika R koja je otvorena za sve. Sponzor ovog prvog obnovljenog BelgradeR Meetup-a je DataKolektiv, a događaj se realizuje i uz podršku Data Science organizacije Data Science Srbija.

Program (RE)konekcija R zajednice:
19:00 – 20:00 BelgradeR Meetup
20:00 – 21:00 Networking R zajednice