November 28, 2022 · Redakcija

Domaći startapi Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy dobili investicije od TS Ventures fonda

TS Ventures fond je osnovan od strane kompanije Telekom Srbija, a investira u proseku između 70.000 do 300.000 evra.

Fond TS Ventures, osnovan 2021. s ciljem da podrži i investira u tehnološka i poslovna rešenja koja zbog svoje inovativnosti na tržištu mogu da dovedu do brzih i velikih transformacija, nastavio je da pomaže razvoj startap ekosistema u Srbiji.

Kako je direktor pomenutog fonda Davor Sakač u saopštenju istakao, nakon prve investicije u startap Ota Sync u junu 2022, TS Ventures je potpisao ugovore sa još tri startapa – Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy, budući da su sva tri u potpunosti ispunila kriterijume postavljene u cilju uspešne saradnje. 

Naime, ovi startapi su visoko tehnološki (digitalni), te imaju jasne targete, projekciju tržišnih brojeva koje žele da ispune, kao i konkretne poslovne ideje i biznis plan, izuzetan kvalitet ljudi koje su okupili u timu i globalni tržišni potencijal koji je posebno važan.

Prema dostupnim informacijama, Anari AI je prva online čip fabrika na cloud-u koja se bavi razvojem platforme za korišćenje i dizajniranje personalizovanih AI čipova. S druge strane, Bitebell je platforma za unapređenje i automatizaciju procesa porudžbina, kreirana za restorane, ugostiteljske objekte i maloprodajne lance, dok je Brush Galaxy platforma namenjena digitalnim umetnicima da brže i lakše završe svoje projekte, pružajući im mogućnost da preuzmu digitalne četkice namenjene softverima za crtanje.

TS Ventures fond je osnovan od strane kompanije Telekom Srbija, a investira u proseku između 70.000 do 300.000 evra, zavisno od toga u kojoj fazi razvoja se startapi nalaze i od delatnosti. Uz to, raspolaže sa petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra.

Prema rečima Sakača, fond prvenstveno želi da ostvari profit, dok istovremeno pomaže razvoj domaće startap scene i modernizaciju privrede Srbije.

„Pre svega, želimo da napravimo profit, da nam se sva uložena sredstva višestruko vrate. Takođe, preko našeg Fonda, naš osnivač kompanija Telekom Srbija, diversifikuje svoje poslovanje u susret izazovima novog digitalnog doba”, istakao je Davor Sakač.