June 29, 2023 · Redakcija

3lateral otpočeo rad na R&D centru za MetaHuman tehnologije u Novom Sadu

Prostor će imati auditorijum sa 240 mesta, prostorije za skeniranje lica i tela, kao i studio za snimanje pokreta i dizajn zvuka.

Kompanije Epic Games i 3Lateral objavile su početak rada na izgradnji kampusa, tačnije centra za istraživanje i razvoj MetaHuman tehnologija koji će podržavati razvoj hardverskih i softverskih rešenja za kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

3Lateral je nedavno potvrdio glavnog izvođača radova na projektu, a očekuje se da će izgradnja biti završena do kraja 2025. godine.

Kako se navodi, prostor će imati auditorijum sa 240 mesta, kancelarije koje omogućuju fleksibilni rad, sobe za rad u tišini, kao i posebnu zonu za druženje i povezivanje zajednice.

Uroš Sikimić, Business Development Lead u kompaniji 3Lateral, naglasio je tom prilikom da sama lokacija, nadomak Univerziteta u Novom Sadu svedoči o usmerenju na kreiranje čvršće saradnje sa kreatorima edukatorima i istraživačima.

Kampus je dizajniran tako da podrži celokupan ciklus savremenih tehnoloških procesa – od ranih istraživanja do same isporuke proizvoda. U njemu će, između ostalog, biti prostorije za skeniranje lica i tela, kao i studio za snimanje pokreta i dizajn zvuka.

Projekat je osmišljen tako da bude ekološki održiv, da poštuje i okruženje u kom se nalazi, bude dovoljno udaljen od susednih drugih zgrada, a da pritom zadovoljava potrebe budućih korisnika.

Pored toga, zgrada će imati zeleni krov na kom će u najvećoj meri biti lokalne biljne vrste koje će se zalivati prikupljenom kišnicom i tako omogućiti formiranje mikro ekosistema za insekte i ptice.

Podsetimo, kompanija 3lateral je skoro otvorila svoj novi kreativni prostor u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu gde organizuje edukativne programe i događaje posvećene tehnologijama iz MetaHuman i Epic Games ekosistema, gde će i nastaviti da radi tokom trajanja radova na novom kampusu.