March 13, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za Beogradske dane inženjera, 6-9. aprila

Prijave za učešće su otvorene od 10. do 25. marta, a program pored takmičarskog dela sadrži i edukativne aktivnosti koje mogu biti korisne studentima.

Udruženje studenata tehnike Evrope po šesnaesti put organizuje projekat „Beogradski dani inženjera”, koji će se održati od 6. do 9. aprila. Pored takmičenja, projekat podrazumeva i brojne edukativne aktivnosti.

Takmičenje je namenjeno studentima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta u Beogradu, timskog je karaktera i obuhvata dve kategorije: studiju slučaja i inovativni dizajn.

U kategoriji Inovativni dizajn timovi moraju da osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti neki zadati problem, dok je u kategoriji Studija slučaja, zadatak timova da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema. U oba slučaja se rešenja prezentuju i ocenjuju pred stručnim žirijem.

Pored takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam inovacija, na kom će biti predstavljeni inovativni proizvodi i uređaji iz sveta nauke. 

Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.

Organizator Beogradskih dana inženjera je BEST (Board of European Students of Tehnology), neprofitna studentska organizacija koja od 1989. godine omogućava povezivanje, komunikaciju i razmenu studenata tehnike iz svih delova Evrope.

Prijave za učešće su otvorene od 10. do 25. marta. Formular za prijavu, raspored događaja, kao i više informacija o projektu mogu se naći na sajtu bdi.best.rs.